בגרות בסינית מודרנית- כיתה על אזורית

ההרשמה לשנה"ל תש"פ (2019-2020) החלה !

מפגש חשיפה למגמה שתחל בשנה"ל תש"ף (2019-2020)

המפגש יתקיים במרכז נוער שוחר מדע ב- 7 לאוגוסט 2019 בשעה 17:00.

מיועד לתלמידים והוריהם המתעניינים במגמה,

במפגש תשתתף מורת המגמה ותהיה הזדמנות לשמוע פרטים נוספים ולשאול שאלות.

סין היא מעצמה עולה בזירה הבינלאומית ובזירה הכלכלית בעולמנו. היכרות עם סין, עם תרבותה העתיקה ועם שפתה היא בעלת חשיבות רבה להבנת העולם שבו אנו חיים.

השפה הסינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם. כחמישית מאוכלוסיית העולם כולו, כמעט מיליארד וחצי איש, דוברים את השפה כדוברים ילידיים, ומספר הדוברים הלא ילידיים גדל והולך בכל שנה.

בשני העשורים האחרונים ניתן להבחין במגמת התפשטות לימוד השפה הסינית כשפה זרה, והגישה הרווחת בקרב מעצבי מדיניות החינוך במדינות המערב היא שהשפה הסינית הופכת להיות שפה חשובה בעולם כולו.

לימוד השפה הסינית מאפשר לדבר ולהבין את השפה הסינית המודרנית המדוברת בסין, ומעשיר את הידע בתרבות הסינית שהיא מן העתיקות בעולם.

לימוד השפה הסינית לא רק פותח בפני התלמידים עולמות חדשים של אופני חשיבה ושל תרבות, אלא מהווה עבורם גם כלי עזר שימושי בעת השתלבותם במערכת ההשכלה הגבוהה ופותח בפניהם הזדמנויות מגוונות בשוק העבודה. לימודי סין וכלכלה יסייעו לבוגר הישראלי להבין את עולם העסקים הגלובאלי.

היקף

5  יח"ל

מספר שעות לימוד

כיתה י' – 3 ש''ש

כיתה י''א -  4 ש''ש

כיתה יב -  4-5 ש"ש

מקום הלימודים

האוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס ספרא (גבעת רם), מרכז נוער שוחר מדע ע''ש יוסף מאירהוף

זמן הלימודים

זמן הלימודים: טרם נקבע יום לימודים, שעות 16:30-19:30.

תנאי הקבלה

ציון 80 לפחות באנגלית בכיתה ט'

נושאי לימוד מרכזיים

השפה הסינית המודרנית (קרוא, כתוב, דקדוק) ותרבות סין

גודל קבוצה

עד 20 תלמידים

עלות לשנה

1000 ₪

מוסד מבצע

פרטים והרשמה

יעל גבעול- ברזילי- מנהלת התוכנית במרכז נוער שוחר מדע

yaelgb@savion.huji.ac.il

טלפון נייד- 052-8611972

הערות

תלמידי המגמה יבחנו בכיתה י"ב בהיקף 5 יח"ל.

מורת המגמה- גב' שרם קטרינה

קטרינה הינה בעלת תואר ראשון ושני של האוניברסיטה העברית בלימודי מזרח אסיה (מדור סין) ומורה לשפה סינית במס' בתי ספר ומכללות וכן במרכז נוער שוחר מדע ע"ש מיירהוף, האוניברסיטה העברית בירושלים.

קטרינה בעלת דיפלומה של אוניברסיטת חארבין (סין), ניסיון רב של עבודה וחיים בסין.

הירשמו עכשיו