מרכז נוער שוחר מדע במרכז האמריקאי

קורס ראספברי פאי ורובוטיקה לתלמידי כיתות ז' –ט'

נוער שוחר מדע והמרכז האמריקאי בירושלים מציעים לתלמידי כיתות ח' ו-ט' בבתי ספר בירושלים והסביבה, קורס בנושא רובוטיקה שמטרתו לחשוף את הלומדים לעולם המדעים והטכנולוגיה. תחום הרובוטיקה והמחשבים תופס בשנים האחרונות תאוצה במסגרות חינוכיות ובכלל. יתרונו הגדול של התחום הוא שהוא משלב ידע יישומי בכמה תחומים נפרדים שכיום הם קריטיים בשוק העבודה. בין השאר, התחום עוסק בנושאים שבסיסם תכנון ופיתוח חומרה ותוכנת מחשבים, מושגי יסוד בחשמל ואלקטרוניקה ומושגים חשובים מעולם המכניקה והפיזיקה הכללית.

באמצעות שילוב הוראה ישירה ולמידה חווייתית, הקורס מכוון להעניק לתלמידים את הידע הבסיסי והביטחון הדרוש להיכנס ולהתאהב בעולם הטכנולוגיה המתקדמת. בין השאר משתתפי הקורס ילמדו את יסודות התכנות, ירכיבו ויפעילו רובוטים ניידים המצוידים בחיישנים ומנגנוני בקרה מתוחכמים. התלמידים ישתמשו בערכות לגו רובוטיקה וציוד נלווה נוסף שנקנה במיוחד בשבילם. המדריך שילווה את הקבוצה הינו תלמיד לתואר מתקדם באוניברסיטה העברית ובעל ניסיון עשיר וידע רב בהדרכה בתחומי מדע שונים ולקבוצת הגילאים הרלוונטית.

פרטים נוספים:

מיקום הקורס: הקורס יתקיים בספריית המרכז האמריקאי בירושלים, ברחוב קרן היסוד.

משך הקורס: עשרה מפגשים. כל מפגש יארך שעתיים.

מספר התלמידים: 15.

קהל יעד: תלמידי כיתות ח' וט', ממשפחות מעוטות יכולת, אשר מוגדרים ע"י מורים למדעים ומתמטיקה כתלמידים בעלי מוטיבציה ויכולת ללימוד מסוג זה.

בסיום הקורס כל ילד יקבל ערכה לבניה כמתנה וחוברת הסברים במהלך טקס סיום.