בגרות בלימודי איראן, ביטחון ומודיעין- כיתה על אזורית | מרכז נוער שוחר מדע

בגרות בלימודי איראן, ביטחון ומודיעין- כיתה על אזורית

רוצים ללמוד את השפה הפרסית המדוברת ואת תרבות איראן?

הצטרפו למגמה על אזורית  ללימודי איראן והשפה הפרסית

מגמה על אזורית ייחודית, המיועדת לתלמידי כיתה י' מכל בתיה"ס בעיר , וכוללת לימודי השפה הפרסית המדוברת ותרבות איראן בהיקף של 3 יח"ל, לימודי חקר בתחום הביטחון והמודיעין בהיקף של 2 יח"ל.
התכנית מאפשרת למשתתפיה רכישת ידע וכלי מחקר להכרה ולהבנת השפה הפרסית زبانِ فارسی, תרבותה של איראן וההיסטוריה שלה.
התלמידים ירכשו מיומנויות של פיתוח יכולות חקר ויצירת ידע חדש בתחומי המזרח התיכון, הביטחון, המודיעין והיחב"ל.

הוראת הלימודים במגמה הינה בגישה רב תחומית המאפשרת ללומדים במסגרתה היכרות בסיסית של השפה הפרסית. והיכרות מעמיקה עם ההיסטוריה והתרבות האיראנית.

בין הנושאים הנלמדים:
- זהות איראנית לעומת זהות ערבית.
- הלוח הפרסי או הלוח נורוז (نو روز-"יום חדש") - ראש השנה וחג האביב הפרסי.
- הכרת המוסיקה הפרסית הקלאסית, ומוסיקת הפופ תוך האזנה ליצירות מוסיקאליות חשובות.
- הכרת כלי נגינה פרסיים והשירה הפרסית.
- סופרים ומשוררים איראנים: פרדוסי, ג'לאלדין-א-רומי, האפז.
- המטבח הפרסי על כל גווניו.

התכנית תילמד במשך שלוש שנים, בכיתות י'-י"ב, במרכז נוער שוחר מדע, קמפוס ספרא, בהובלת מומחים בתחום.

היקף

5 יח"ל

מספר שעות לימוד

5-7 שעות שבועיות בכיתות י', יא', יב' . חלקן פיזיות וחלקן בהוראה מקוונת בנוסף הנחייה פרטית של כתיבת מחקר אישי.

מקום הלימודים

האוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס ספרא (גבעת רם), מרכז נוער שוחר מדע ע"ש יוסף מאירהוף.

נושאי לימוד מרכזיים

לימודי השפה הפרסית הספרותית והמדוברת והתרבות האיראנית בהיקף של 3 יח"ל, לימודי ביטחון ומודיעין בהיקף של 2 יח"ל - כולל כתיבת עבודת חקר של נתונים ותהליכים בהנחייה פרטנית.

עלות לשנה

1,000 ש"ח לשנה.

מוסד מבצע

מרכז נוער שוחר מדע, האוניברסיטה העברית.

פרטים והרשמה

אלישבע - מנהלת הכיתות העל אזוריות - מנח"י elisheva_2@jerusalem.muni.il, 02-6295780

ערב פתוח יתקיים ב-19.6.22 בשעה 18:00 , בבניין נוער שוחר מדע, קמפוס ספרא- בגבעת רם.

לנרשמים חדשים שימו לב- בעת הרישום בשלב בחירת הקורסים עליכם לסמן את שני שלבי הרישום למגמה:
שלב א ושלב ב -מגמה על אזורית הרשמה ללימודי איראן ביטחון ומודיעין כיתה י'

הלימודים יתקיימו בימי ראשון בשעה 16:30 במרכז נוער שוחר מדע (בניין 174), קמפוס ספרא, גבעת רם (לא קמפוס הר הצופים!)

הנחיות הגעה:

תלמידים המגיעים בתחבורה ציבורית:

קווי אוטובוס המגיעים לקמפוס ספרא: 7, 9, 14, 35, 42, 66, 68

כאשר אתם מגיעים לקמפוס ונכנסים בשער הראשי להולכי רגל עליכם להגיע לבניין מס' 174.

לאחר המעבר בשער להולכי רגל עליכם לפנות שמאלה,עד הקיוסק, משם לרדת בשביל שחלקו מדרגות עד הסוף ולחצות את הכביש (פנימי באוניברסיטה), מרכז נוער שוחר מדע ממוקם מעבר לכביש.

ניתן להגיע גם דרך שער הכניסה של מרכז הספורט קוסל, לעלות עד הכביש הפנימי ולפנות ימינה עד הסוף.

בשתי הדרכים זמן ההליכה עד 5 דק.

בברכה ושנה טובה,

צוות המגמה