אירוע יום המדע הישראלי 2019

 

בכל שנה משרד המדע הטכנולוגיה והחלל מקיים אירועי מדע במוקדים שונים ברחבי הארץ. מטרת האירוע היא לאפשר לציבור הרחב להתוודע מקרוב לפעילות הנערכת במוסדות המחקר והמדע ולהנגיש מדע.

זאת השנה השנייה שהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית בירושלים אירחה את יום המדע הישראלי ברחבי הקמפוס ברחובות.

הנושא השנה הנבחר היה "חדשנות טכנולוגית+מזון = Food-Tech.

למעלה מ 500 ילדים , בני נוער ומבוגרים נכנסו בשערי הפקולטה לחגיגת מדע לכל המשפחה. האירוע כלל מגוון פעילויות לכל המשפחה , ביניהן הרצאות מרתקות של מיטב החוקרים מהפקולטה. במקביל נערכו שני מופעי מדע אינטראקטיביים שהועברו על ידי מדריכי נוער שוחר מדע . "זוהרים באפלה" שכלל הדגמות מרהיבות מתחום הכימיה ו"בישול המולקולרי" שעסק בשאלה איך המדע מסייע במטבח ליצירת מרקמים וטעמים מפתיעים?.

במגביל התקיימו ארבע סדנאות שונות: טיהור מים, מה מכיל המזון שלנו, מה אוכלים האסטרונאוטים בחלל וחושים. במהלך הסדנאות הללו הקהל הוזמן לחוות ולהתנסות בניסויים שונים.

הסיורים לבית הספר לוטרינריה + חדר האנטומיה ולפיטוטרון איפשרו למבקרים להכיר את עבודת החוקרים והסטודנטים מקרוב.

יום המדע