בגרות בסינית מודרנית- כיתה על אזורית | מרכז נוער שוחר מדע

בגרות בסינית מודרנית- כיתה על אזורית

המגמה לא תיפתח בשנה"ל תשפ"ג

סין היא מעצמה עולה בזירה הבינלאומית ובזירה הכלכלית בעולמנו. היכרות עם סין, עם תרבותה העתיקה ועם שפתה היא בעלת חשיבות רבה להבנת העולם שבו אנו חיים.

השפה הסינית היא השפה המדוברת ביותר בעולם. כחמישית מאוכלוסיית העולם כולו, כמעט מיליארד וחצי איש, דוברים את השפה כדוברים ילידיים, ומספר הדוברים הלא ילידיים גדל והולך בכל שנה.

בשני העשורים האחרונים ניתן להבחין במגמת התפשטות לימוד השפה הסינית כשפה זרה, והגישה הרווחת בקרב מעצבי מדיניות החינוך במדינות המערב היא שהשפה הסינית הופכת להיות שפה חשובה בעולם כולו.

לימוד השפה הסינית מאפשר לדבר ולהבין את השפה הסינית המודרנית המדוברת בסין, ומעשיר את הידע בתרבות הסינית שהיא מן העתיקות בעולם.

לימוד השפה הסינית לא רק פותח בפני התלמידים עולמות חדשים של אופני חשיבה ושל תרבות, אלא מהווה עבורם גם כלי עזר שימושי בעת השתלבותם במערכת ההשכלה הגבוהה ופותח בפניהם הזדמנויות מגוונות בשוק העבודה. לימודי סין וכלכלה יסייעו לבוגר הישראלי להבין את עולם העסקים הגלובאלי.

בסיום הלימודים, בוגרי המגמה יוכלו לגשת, בתשלום נוסף, למבחן רמה בסינית HSK-3 , מבחן בינלאומי במכון קונפוציוס באוניברסיטה העברית.

קורס הכנה לקראת המבחן יתקיים בקיץ לתלמידים שסיימו את המגמה בהצלחה.

היקף

5  יח"ל

מספר שעות לימוד

כיתה י' – 3 ש''ש

כיתה י''א -  4 ש''ש

כיתה יב -  4 ש"ש

מקום הלימודים

האוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס ספרא (גבעת רם), מרכז נוער שוחר מדע ע''ש יוסף מאירהוף

זמן הלימודים

זמן הלימודים: כיתות י' ימי חמישי, שעות 16:30-18:30.

כיתות י"א ימי שלישי, שעות 16:30-19:30

כיתות י"ב ימי שני, שעות 16:30-18:30.

תנאי הקבלה

ציון 80 לפחות באנגלית בכיתה ט'

נושאי לימוד מרכזיים

השפה הסינית המודרנית (קרוא, כתוב, דקדוק) ותרבות סין

גודל קבוצה

עד 20 תלמידים

עלות לשנה

1000 ₪

מוסד מבצע

פרטים והרשמה

גב' יעל גבעול ברזילי 02-6584539 yaelgb@savion.huji.ac.il

תלמידי המגמה יבחנו בכיתה י"ב בהיקף 5 יח"ל.

מורת המגמה- גב' שרם קטרינה

קטרינה הינה בעלת תואר ראשון ושני של האוניברסיטה העברית בלימודי מזרח אסיה (מדור סין) ומורה לשפה סינית במס' בתי ספר ומכללות וכן במרכז נוער שוחר מדע ע"ש מיירהוף, האוניברסיטה העברית בירושלים.

קטרינה בעלת דיפלומה של אוניברסיטת חארבין (סין), ניסיון רב של עבודה וחיים בסין.